معرفی پردازنده(CPU):
cpu (مخفف Central Processing Unit ) به معنای واحد پردازش مرکزی لپ تاپ ها و سایر تجهیزات الکترونیکی می باشد. مدت زمان انجام يک کار به وسيله کامپيوتر به عوامل متعددی بستگی دارد که اولين آنها، سرعت پردازشگر Processor کامپيوتر است.
پردازشگر يک تراشه الکترونيکی کوچک در قلب کامپيوتر بوده و سرعت آن بر حسب مگاهرتز MHz سنجيده می شود. هر چه مقدار اين پارامتر بيشتر باشد، پردازشگر سريعتر خواهد بود و در نتيجه قادر خواهد بود، محاسبات بيشتری را در هر ثانيه انجام دهد.
سرعت پردازشگر به عنوان يکی از مشخصه های يک کامپيوتر به قدری در تعيين کارآيی آن اهميت دارد که معمولاً به عنوان يکی از اجزای تشکيل دهنده نام کامپيوتر از آن ياد می شود. تراشه پردازشگر و اجزای الکترونيکی که آن را پشتيبانی میکنند، مجموعا به عنوان واحد پردازش مرکزی يا CPU شناخته می شوند. واحد پردازش مرکزی واحد محاسباتی و کنترلی کامپيوتر است که دستورالعمل ها را تفسير و اجرا می کند.
کامپيوترهای بزرگ و مينی کامپيوتر های قديمی بردهايی پر از مدارهای مجتمع داشته اند که عمل واحد پردازش مرکزی را انجام داده است. واحدهای پردازش مرکزی، تراشه هايی که ريز پردازنده ناميده میشوند، امکان ساخت کامپيوترهای شخصی و ايستگاههای کاری را ميسر ساخته اند. در اصطلاح عاميانه CPU به عنوان مغز کامپيوتر شناخته می شود.
تاريخچه
اين ماشين ها اغلب به رايانه هايي؛ با برنامه ي ثابت اطلاق مي شد تازمانيكه توانايي اجراي چند برنامه را پيدا آردند. عبارت “CPU” از زماني براي ابزار اجرا آننده ي نرم افزار(برنامه ي رايانه) تعريف شد ؛ اولين ابزارهاي آه آه عبارت “CPU” به آن ها اطلاق شد همراه ظهور اولين برنامه ي ذخيره شده ي در رايانه بود.
ايده ي برنامه ي ذخيره شده مربوط بعه زمان طراحي ENIAC بود . در ٣٠ ژوئن سال ۴۵١٩ (٩ تير ماه ۴١٣٢) قبل از اينكه انياك آامل شود , دانشمند رياضيدان جان فون نيومان در مقاله اي به نام “[[First Draft of a Report on the EDVAC” آن را شرح داده بود .EDVAC براي اجرا يك سري دستوالعمل هاي معين (يا عملگرهاي خاص) براي گونه هاي متفاوت؛ طراحي شده بود.
دستگاه های رقمی حال حاضر ؛ همه با پردازنده هايی توزيع شده اند که به مدار گسسته و بنابراين به تعدادی تغيير المان برای متفاوت بودن و تغيير حالات احتياج دارند . قبل از تچاری شدن ترانريستور ؛ برای تغيير المانها از relays electrical و tubes vacum به صورت عمومی استفاده می شد . اگرچه اينها از مزايايی چون سرعت – به خاطر ساز و کار عمومی شان- برخوردار بودند ولی به خاطر بعضی مسايل غيرقابل اطمينان بودند .
تحقیق در مورد انواع cpu
معماری دو هسته ای core2 :
Core2 نام هشتمين معماری از ريز پردازنده های سری x86 است که توسط اينتل معرفی شده است. اين معماری بر اساس معماری core اينتل شکل گرفته است.اولين موج پردازنده های core2 به طور رسمی در ٢٧ جولای ۶٢٠٠ روانه بازار شد. Core2 در سه مدل duo ،extreme، Quad عرضه شده است. مدل duo دو هسته ای و Quad چهار هسته ای هستند. مدل extreme نيز دو هسته ای يا چهار هسته ای با ميزان حافظه نهان افزوده و با سرعت بيشتر است. مصرف انرژی اين پردازنده ها به ميزان زيادی بهبود يافته است. اين ميزان از ١٣٠ وات در cpu های معمولی به ۶۵ وات کاهش يافته است.
اين سری از پردازنده های اينتل بر پايه فن آوری ۶۵ نانومتری ساخته شده اند که همين امر دليل عمده کاهش مصرف انرژی نسبت به پردازنده های ٩٠ نانومتری است. علاوه بر کاهش مصرف انرژی افزايش ٠۴% کارايی و عملکرد در اين پردازنده ها نسبت به Pentium 4 و Pentium D امری کامُلاُ محسوس است. توليد اين پردازنده ها از همان ابتدا با ۴ مگابايت حافظه نهان سطح ٢ (L2cache) صورت گرفته است که اين امر به همراه ديگر مزايا و خصوصيت های اين سری پردازنده ها ،باعث افزايش قيمت عرضه آنها شده است.